Laster...
1. Luke 1
Sesong 1

Wenches julekalender

Sesong 1 / 24 episoder

Etter 25 år på skjermen har Wenche Andersen i år fått sin egen julekalender på TV 2. Nå skal hun inspirere oss til å samles på kjøkkenet og forberede julen sammen. Bak hver luke, viser Wenche oss hvordan vi trygger alt fra julebaksten til sprø svor på ribba. Vi får inspirerende forslag til hvordan vi kan lage spiselige julegaver, og nyttige triks for å unngå de største blemmene når vi tilbereder julematen vår.

  1. 1. Luke 1

    10 min

    Wenche Andersen starter adventstiden med å lage smakfull eplegløgg. Ved siden blir det servert enkel fingermat som alle kan lage.

    Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 1. desember 2019
  2. 2. Luke 2

    10 min

    Det søte står i fokus hos Wenche i luke 2. Hun lager kokosmakroner, i tillegg viser hun hvordan en deig kan bli mange kakesorter. Perfekt for den travle og alle som liker kake!

    Publisert 2. desember 2019
  3. 3. Luke 3

    10 min

    Wenche lager lettsaltet og røkt juleskinke og lammelår med smakfull waldorf- og valenciasalat.

    Publisert 3. desember 2019
  4. 4. Luke 4

    10 min

    Sild hører jula til, og Wenche viser deg fire ulike varianter. En av oppskriftene har hun personlig fått av Thorvald Stoltenberg.

    Publisert 4. desember 2019
  5. 5. Luke 5

    10 min

    Spiselige julegaver er populært, så hvorfor ikke prøve deg på et eltefritt grytebrød som kan gis bort? Wenche viser deg hvordan.

    Publisert 5. desember 2019
  6. 6. Luke 6

    10 min

    Wenches favorittbakst står på dagens meny. Hun viser oss hvordan man lager de perfekte smultringene.

    Publisert 6. desember 2019
  7. 7. Luke 7

    10 min

    Vi lader opp til julekvelden med pinnekjøtt og kålrotmos. Her har Wenche et tips som vil overraske mange!

    Publisert 7. desember 2019
  8. 8. Luke 8

    10 min

    Wenche lager konfekt for både liten og stor.

    Publisert 8. desember 2019
  9. 9. Luke 9

    10 min

    Engelsk fruktkake står for tur i Wenches julekalender. Den klassiske kaken er stappfull av julens tørkede frukter. Hun viser deg hvordan du holder den fuktig i ukesvis.

    Publisert 9. desember 2019
  10. Wenche lager lammerull og sylterull, og viser oss hvordan vi oppbevarer kjøttmaten best mulig.

    Publisert 10. desember 2019
  11. Det er duket for mange sin absolutte julefavoritt. Wenche lager juleribbe, surkål og rødkål, og gir oss tips til hvordan man sikrer sprø svor.

    Publisert 11. desember 2019
  12. Wenche viser oss hvordn vi lager de tradisjonsrike julekakene strull og krumkaker!

    Publisert 12. desember 2019
  13. Der Luciadagen i dag, og Wenche viser oss hvordan vi lager de aller beste lussekattene!

    Publisert 13. desember 2019
  14. Bak luke nummer 14 gjemmer lutefisken seg! Wenches favoritt blant tilberedningsmetodene er stekeovnen.

    Publisert 14. desember 2019
  15. Stadig flere nordmenn dropper kjøttet, og det gjør også Wenche i dagens luke. Hun disker opp med vegetarisk gryte med varme krydder.

    Publisert 15. desember 2019
  16. I dagens luke graver Wenche laks og ørret med smakfulle sauser. Denne retten passer også perfekt som julegave!

    Publisert 16. desember 2019
  17. I dag skal Wenche lage julekake etter oppskrift fra hennes egen mormor, som alltid bakte denne deilige kaken på julaften.

    Publisert 17. desember 2019
  18. Dronning Maud fromasj, eller Haugesunddessert, står for tur i Wenches julekalender. Portvin er én av ingrediensene.

    Publisert 18. desember 2019
  19. I dagens luke står ribbas trofaste følgesvenn, medisterkaker, på menyen. Wenche viser også hvordan man lager en kjøttfri variant.

    Publisert 19. desember 2019
  20. En av de klassiske norske julerettene er torsk med sandefjordsmør. Wenche viser deg sin versjon.

    Publisert 20. desember 2019
  21. Karamellpudding er en klar favorittdessert i mange norske hjem. Wenche viser deg hvordan du lager den perfekte puddingen som smelter på tunga, og som godt kan lages i forkant av den store dagen.

    Publisert 21. desember 2019
  22. Stadig flere velger seg en magrere julemiddag, og Wenche viser deg hvordan hun tilbereder kalkun med smakfull saus.

    Publisert 22. desember 2019
  23. Det er dagen før den store dagen, og i den forbindelse lager Wenche det som for mange er helt nødvendig på julaften. Vi snakker selvfølgelig om julegrøt og riskrem.

    Publisert 23. desember 2019
  24. I luke 24 viser Wenche hvordan du redder julekvelden når du tror matlagingen har gått skeis.

    Publisert 24. desember 2019