1. Razehorse
Razehorse

Razehorse

Razehorse / 11 episoder

Kan en skape en topphest av en middelmådighet? En tv-serie full av dramatikk, knallhard trening, følelser, intriger og prestisje. Razehorse – kampen mot klokken.

 1. I det aller første programmet av serien Razehorse skal vi bli bedre kjent med stjernene i serien, Heidi, Morten, Sarah og Camilla. Vi skal være med til Danmark hvor den italienske hesten San Juan er syk og står i fare for å bli avlivet. Det blir en tøff tur hjem til Norge. Og vi skal se at Sarah forelsker seg i løpet av sekunder. Allerede i første program av serien Razehorse blir det mye dramatikk.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 8. april 2016
 2. I det andre programmet i serien Razehorse får vi se at unghesten Champagne blir kjeppjaget av hestene når hun blir satt ut i luftegården. Hun blir sparket, og rømmer livredd gjennom strømgjerdet og ut mot veien.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 8. april 2016
 3. I Razehorses tredje utgave møter vi Morten Lien som har mistet begge elghundene sine. Hundene er sporløst forsvunnet på fjerde døgnet, og hele bygda er på leting. Sarah Kjelme blir irritert når det blir kjøpt inn nok en hest til prosjektet.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 8. april 2016
 4. Hesten San Juan kom til Razehorse med store plager. Interessen rundt hesten har vært stor, og i dag får dere svaret på hva som skjer med han. Hundene til familien Moen har vært borte i fire dager. Lever de eller er de borte for alltid?

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 29. april 2016
 5. I dag besøker Razehorse rytterkompaniet ved Oslo Politikammer. Her skal vi se hvordan hester utstyres for strid, og hvordan de tåler den psykiske påkjenningen. Hesten Sesamo har akkurat kommet til stallen, men her finner man store problemer i hovene. I tillegg skal vi besøke en rideskolelærer på Jevnaker som har fått oppfylt sin store drøm.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 29. april 2016
 6. Razehorse flytter hester og folk fra proffstall til amatørstall og rideskole på Ringerike. Hvordan klarer hestene overgangen? Samtidig ser vi at Nona Hall blir alvorlig syk og blir behandlet på veterinærhøyskolen. Torkild Heidelberg hos Hovslagersenteret kommer opp med en nyhet på skofronten, og at ponniridning er fantastisk for barn.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 13. mai 2016
 7. På stallen møter vi treningsekspert og tidligere hesteeier, Johan Kaggestad. Vi skal også bli kjent med et nyfødt føll, ut på treningstur i skogen og vi får endelig se treningsprogrammene som hestene trener etter.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 20. mai 2016
 8. Episode nr. 8 av Razehorse handler om sonetrening. Tidligere proffsyklist og nå sportsdirektør i Sky Pro Cycling team, Gabriel Rasch, er med på stallen. Han blir veldig imponert over hestenes kapasitet. Samtidig forteller han hvordan verdens beste syklister trener. I tillegg får vi se at Norges beste hovslager enkelt fikser hovsprekken til Maks, og vi følger LIlit, Steve og Nona både på knallhard baneøkt og i uvante øvelser på ridebanen.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 27. mai 2016
 9. I Razehorse episode 9, møter dere Gry og Baard Frøyland. For nøyaktig fem år siden mistet de sin 16 år gamle sønn i en togulykke. For Gry ble dette starten på et helvete hvor sorgen var nær ved å ta livet av henne. Trøsten og redningen ble familienes travhester. Vi møter også verdensmester og olympisk mester i skiskyting, Frode Andresen, som forteller om hvordan han trente og om disse prinsippene kan overføres til hest.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 3. juni 2016
 10. I episode 10 skal vi være med travhestene Maks og Steve, som trener sprangridning hos Norges beste sprangrytter, Geir Gulliksen. Norges fremste veterinær forteller om hvordan han ville tenkt hvis han skulle trene en løpshest, og nå begynner det virkelig å nærme seg den første travstarten for tv-hestene.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 10. juni 2016
 11. I den siste episoden av Razehorse skal vi være med Nona, Steve og Sesamo OM på løp. En av hestene får en alvorlig skade i debuten, men hvem av dem er det? På Nakkerud, hvor Razehorse-hestene står, har Lene åpnet for årets første rideleir for barn.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 24. juni 2016