1. Episode 1
Sesong 1

    Matagentene

    Sesong 1 / 16 episoder

    Matagentene Espen Fiveland og Thea Olsen reiser verden rundt for å finne ut hva som er i maten vi spiser. De smaker, lager og analyserer maten, og sørger for at du får de ærlige svarene fra matindustrien.

    1. Espen og Thea skal finne ut hvorfor det er så store prisforskjeller på skinkepålegg og hva som er grunnen til at noen skinker er runde og andre firkantet. Produsentene bruker også nitritt i skinke. Kan det være farlig for små barn dersom de spiser for mye kjøttpålegg? Matagentene gir deg også svaret på om det virkelig er farlig å svelge tyggis.

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 29. august 2013
    2. Matagentene Espen og Thea lurer på hvor mye fisk det egentlig er i posesuppen man kjøper i dagligvarebutikken.

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 5. september 2013
    3. Matagentene Espen og Thea har hørt at ikke alt som har vaniljesmak inneholder vanilje. Men hva inneholder det da? Og hvordan fremstilles det? I tillegg ser de nærmere på alle de forskjellige typene av gjær som finnes på markedet.

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 12. september 2013
    4. Er det virkelig fisk i Omega 3-brød? I så fall hvor mye? Og kan en brødskive dekke dagsbehovet mitt? Matagentene begir seg også ut på reisen for å finne ut hvorfor det blant annet er gummi i majones. Og hvis man lager majonesen selv, hvor store forskjeller finner man blant ingrediensene i forhold til den kjøpte?

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 19. september 2013
    5. Hvorfor er det bakterier i melken min? Kan jeg drikke spesielle produkter for å få en bedre fordøyelse? Matagentene undersøker både Biola, Activia og BioQ. Får du en bedre mage og hvor kommer egentlig bakteriene fra? Det viser seg at bakteriene er levende organismer og blir hentet fra steder du aldri ville gjettet deg til. Espen legger ut på en følelsesladet reise på leting etter en spesiell dame. Hvem leter han etter?

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 26. september 2013
    6. Hvor kommer de naturlige fargestoffene fra? Matagentene følger sporet og ender opp på en farm i Spania hvor det drives oppdrett av lus på kaktusplanter etter gammel oppskrift. Og så sjekker Matagentene om smaken på pillede reker påvirkes av om de er pillet maskinelt eller for hånd.

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 3. oktober 2013
    7. Påvirker hønas lykkefølelse smaken på eggene? Dette er et av spørsmålene Matagentene prøver å gi svar på i torsdagens program.

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 10. oktober 2013
    8. Sesongavslutning! Hva er fingersalt? Matagentene legger ut på en reise for å finne ut hvilket hav fingersaltet kommer fra og hva den egentlige forskjellen er mellom de forskjellige salttypene. I tillegg undersøker de om mugg er farlig.

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 17. oktober 2013
    9. Sesongpremiere! Espen Fiveland og Thea Olsen innleder den nye «Matagentene»-sesongen med å se nærmere på energidrikker. Gir de oss virkelig mer energi?

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 9. januar 2014
    10. Verpehøner lever ofte i halvannet år før de blir avlivet. Før ble hønene sendt til slakting og brukt til mat. Men nå blir de aller fleste verpehøner gasset og destruert. Hvorfor er det slik? Og så har Matagentene fått tips fra ei trebarnsmor som fant et Pågen-brød som hadde ligget i sju måneder, og det var ikke mugg på brødet. Hva putter de i et brød som det ikke vokser mugg på etter sju måneder?

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 23. januar 2014
    11. Grandiosa med biff og løk har fått nøkkelhullmerket som betyr at den skal være sunnere enn andre pizzaer. Men er den egentlig det?

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 30. januar 2014
    12. Hvor raskt kan man få en kylling til å nå slaktevekt, og hvor mange kalorier er det i McDonald's sin frokostmeny?

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 27. februar 2014
    13. Juice blir laget umiddelbart etter at frukten er høstet, men hva er forskjellen på konsentratjuice og ikke konsentrat? Matagentene skal gi deg svaret og vil fortelle deg det produsentene skjuler. Ferske eller frosne grønnsaker, hva er sunnest? Matagentene gir deg svaret og vi skal teste hva som smaker best også.

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 6. mars 2014
    14. Rema 1000 lokker kunder til butikken med billig kylling, men hvorfor er disse best-pris-produktene sprøytet med saltvann?

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 13. mars 2014
    15. Visste du at en pistasjnøtt kan være farlig dersom det vokser sopp på den? Og hva er egentlig mekanisk utbeinet kjøtt - eller MUK

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 20. mars 2014
    16. Nordmenn elsker bananer, og årlig spiser hver nordmann i snitt 15 kilo bananer hver. Men kan bananer være farlige på grunn av midler de sprøytes med? Matagentene tar også for seg en annen ting vi spiser mye av her til lands, nemlig vitamintilskudd. Hvordan blir disse pillene laget og er det slik at man trenger vitamintilskudd for å ta vare på helsa?

      Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 27. mars 2014