FavoriteToggle icon. Adds or remove asset to favorite feedPlayPlay a trailer from this asset
1. Episode 1
Sesong 1

  Matagentene

  Sesong 1 / 8 episoder

  Matagentene Espen Fiveland og Thea Olsen reiser verden rundt for å finne ut hva som er i maten vi spiser. De smaker, lager og analyserer maten, og sørger for at du får de ærlige svarene fra matindustrien.

  1. Espen og Thea skal finne ut hvorfor det er så store prisforskjeller på skinkepålegg og hva som er grunnen til at noen skinker er runde og andre firkantet. Produsentene bruker også nitritt i skinke. Kan det være farlig for små barn dersom de spiser for mye kjøttpålegg? Matagentene gir deg også svaret på om det virkelig er farlig å svelge tyggis.

   Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 29. august 2013
  2. Matagentene Espen og Thea lurer på hvor mye fisk det egentlig er i posesuppen man kjøper i dagligvarebutikken.

   Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 5. september 2013
  3. Matagentene Espen og Thea har hørt at ikke alt som har vaniljesmak inneholder vanilje. Men hva inneholder det da? Og hvordan fremstilles det? I tillegg ser de nærmere på alle de forskjellige typene av gjær som finnes på markedet.

   Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 12. september 2013
  4. Er det virkelig fisk i Omega 3-brød? I så fall hvor mye? Og kan en brødskive dekke dagsbehovet mitt? Matagentene begir seg også ut på reisen for å finne ut hvorfor det blant annet er gummi i majones. Og hvis man lager majonesen selv, hvor store forskjeller finner man blant ingrediensene i forhold til den kjøpte?

   Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 19. september 2013
  5. Hvorfor er det bakterier i melken min? Kan jeg drikke spesielle produkter for å få en bedre fordøyelse? Matagentene undersøker både Biola, Activia og BioQ. Får du en bedre mage og hvor kommer egentlig bakteriene fra? Det viser seg at bakteriene er levende organismer og blir hentet fra steder du aldri ville gjettet deg til. Espen legger ut på en følelsesladet reise på leting etter en spesiell dame. Hvem leter han etter?

   Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 26. september 2013
  6. Hvor kommer de naturlige fargestoffene fra? Matagentene følger sporet og ender opp på en farm i Spania hvor det drives oppdrett av lus på kaktusplanter etter gammel oppskrift. Og så sjekker Matagentene om smaken på pillede reker påvirkes av om de er pillet maskinelt eller for hånd.

   Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 3. oktober 2013
  7. Påvirker hønas lykkefølelse smaken på eggene? Dette er et av spørsmålene Matagentene prøver å gi svar på i torsdagens program.

   Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 10. oktober 2013
  8. Sesongavslutning! Hva er fingersalt? Matagentene legger ut på en reise for å finne ut hvilket hav fingersaltet kommer fra og hva den egentlige forskjellen er mellom de forskjellige salttypene. I tillegg undersøker de om mugg er farlig.

   Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 17. oktober 2013