Laster...
1. Episode 1
Sesong 1

En bit av Norden

Sesong 1 / 9 episoder

Niklas Ekstedt reiser rundt i Norge og besøker spennende stederfor å oppleve det norske matfatet. Det blir mange fine møter med lokale helter og ikke minst nye smaker.

  1. I første program krysser Niklas Ekstedt grensen i Härjedalen til Norge, målet er Røros som oser av både røyk og tradisjonell mat. Vi blir presentert for gamle teknikker med råvarer fra fjellet iblandet både samisk, norsk og svensk mattradisjon.

    Tilgjengelig til 10. juni 2028Publisert 11. juni 2018
  2. Denne gangen reiser Niklas Ekstedt til Lofoten. Det er midt i torskesesongen, og Niklas tilbereder alle deler av fisken. Men hvilken del smaker best?

    Tilgjengelig til 10. juni 2028Publisert 13. juni 2018
  3. Niklas Ekstedt brenner for både grillmat og nye matopplevelser. I kveldens program besøker han den prisbelønte kokken, Ørjan Johannessen i Austevoll utenfor Bergen. Det er sesong for både hummer og vill-lam.

    Tilgjengelig til 10. juni 2028Publisert 14. juni 2018
  4. Niklas Ekstedt besøker Kjøllefjord i Finnmark og møter tre generasjoner med fiskere. Turen går ut i ishavet der man finner den beste fisken for årstiden. Hvordan takler Niklas kombinasjonen sjøsyke og matlaging?

    Tilgjengelig til 10. juni 2028Publisert 18. juni 2018
  5. Niklas Ekstedt er i Oslo og lærer om Skandinavernes morgenfavoritt, ja det går i kaffe. Et enkelt brygg er ofte det beste, både i Norge såvel som i Brasil.

    Tilgjengelig til 10. juni 2028Publisert 19. juni 2018
  6. Niklas Ekstedt ønsker å lære mer om kaffe. Etter å ha besøkt et av Stockholms konditorier bestemmer han seg for å invitere med seg kaffespesialist og venn Roger Wilhelmsen til Colombia og Costa Rica.

    Tilgjengelig til 10. juni 2028Publisert 21. juni 2018
  7. Niklas tar turen til Råde, en liten time utenfor Oslo. Her har det rike landbruket lagt grunnen for en stor og varierende matproduksjon, men det blir også servert abbor med kantareller fra skogene i området.

    Tilgjengelig til 10. juni 2028Publisert 25. juni 2018
  8. Niklas Ekstedt reiser med helikopter ut til Lovund, en liten øy mellom Bodø og Mo i Rana. Selv om det alltid blåser så langt ute havgapet, stopper det ikke Niklas fra å besøke et oppdrettsanlegg for å få hovedingrediensen til matlagingen,

    Tilgjengelig til 10. juni 2028Publisert 28. juni 2018
  9. Smaken av kaffe tar Niklas Ekstedt til den andre siden av kloden. Niklas Ekstedt reiser til Colombia for å utforske colombiansk mat og drikke. Han ser etter likheter mellom den nordiske og den colombianske matkulturen.

    Tilgjengelig til 10. juni 2028Publisert 4. juli 2018