Laster...
1. Episode 1
Sesong 1

Doktor Per

Sesong 1 / 8 episoder

Per Aarhaug ble født i Kamerun i Afrika og har levd der mesteparten av livet. Hans foreldre var norske misjonærer. Per vokste opp tett på naturen og ble tidlig glad i alt som lever - dyr, planter og folk. Som ung reiste Per til Norge for å studere medisin. Da han kom tilbake til Kamerun, ble han sjokkert over det som møtte ham. Krypskyting, overbeite, avskoging og rovdrift på naturressurser var på vei til å ødelegge landet.

 1. Ulovlig jakt på dyr er et stort problem i Kamerun, og doktor Per har i mange år engasjert seg for å bekjempe denne virksomheten. Per kommer på sporet av en kvinne som organiserer krypskyting, og prøver å få henne arrestert.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 24. mai 2013
 2. Per besøker Mafafolket og finner ut av hvordan dette forholdet mellom slanger og mennesker henger sammen. Det resulterer i at Per får et nytt husdyr med seg hjem i bagasjen.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 17. mai 2013
 3. Doktor Per har hørt en legende om et folk der en mann som kalles Krabbemannen styrer samfunnet. Han bestemmer seg for å utforske legenden og reiser til Kapsiki-folket. De regner spesielle landkrabber for hellige. Disse krabbene styrer hele dette samfunnet via Krabbemannen og hans undersåtter.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 10. mai 2013
 4. Gorillaen Kahn er en av doktor Pers pasienter. I flere år har han og de andre gorillaene i reservatet blitt behandlet av doktoren for traumer og skader. Nå har Per fått spørsmål om å hjelpe til med å finne et område slik at gorillaene kan føres tilbake i naturen.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 3. mai 2013
 5. Flodhesten er det dyret som årlig dreper flest folk i Afrika, og den regnes derfor for kontinentets farligste. Men i elven utenfor Doktor Pers landsby er det fred og ro. Der fungerer nemlig flodhesten «Afrika» som leder for flodhestene, og hun holder styr på flokken.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 26. april 2013
 6. Per Aarhaug ble født i Kamerun i Afrika og har levd der mesteparten av livet. Hans foreldre var norske misjonærer. Per vokste opp tett på naturen og ble tidlig glad i alt som lever - dyr, planter og folk. Som ung reiste Per til Norge for å studere medisin. Da han kom tilbake til Kamerun, ble han sjokkert over det som møtte ham. Krypskyting, overbeite, avskoging og rovdrift på naturressurser var på vei til å ødelegge landet.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 19. april 2013
 7. Ville krokodiller er svært vanskelige og risikable å håndtere. Det får doktor Per og hans medhjelpere erfare når de skal forsøke å flytte en plagsom krokodille. Doktor Per reiser til Moundag-folket, som har et spesielt forhold til krokodiller.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 12. april 2013
 8. I første program kommer en fortvilet mann hjem til doktor Per. Han kommer fra en landsby der de har fått et alvorlig problem. En kjempestor slange forsyner seg av husdyrene deres, og nå er mannen redd slangen vil ta et menneske.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 5. april 2013