Laster...
1. Episode 1
Sesong 4

Vårt lille land

Sesong 4 / 8 episoder

Alle har en historie. Programleder Tonje Steinsland og Gerhard Helskog møter vanlige folk i hele Norge og får ta del i deres spennende historier.

 1. Bianca fra Porsgrunn bryter tabuet og snakker for første gang om hvordan det er å leve med den medfødte tilstanden ansiktsblindhet. Iranske Sheida Jahanbin har funnet kjærligheten i Oslo og lærer seg å sykle for første gang. 16 år gamle Maren Skrede trosset en alvorlig rygglidelse og er i dag en av Norges største ballett-talenter.

  Publisert 7. oktober 2015
 2. Reklamesjefen Kristian sa opp sin trygge jobb for å satse på en oppfinnelse. Idunn på 17 år må be sin far som er medlem i Hells Angels om tillatelse for å få silikonpupper. Og fenriken Sigurd ble angrepet av den sjeldne sykdommen Guillain-Barre syndrom. Han våknet en morgen og var lam i armer og bein.

  Publisert 7. oktober 2015
 3. Den ukjente tobarnsmoren som ble brukt som avhører etter angrepet fra Anders Behring Breivik den 22. juli 2011 forteller sin historie. Jødiske Herman Kahan (89), reddet livet som ved et mirakel da amerikanske tropper befridde konsentrasjonsleiren Ebensee i Østerrike, den 7.mai 1945. Nå forteller han historien for første gang til barnebarnet sitt.

  Publisert 7. oktober 2015
 4. Gunnar fra Sauda ble hivsmittet og isolerte seg. Tre menn med tre barn har flyttet sammen i et kollektiv og vi får et innblikk i deres hverdag. Den lille bedriften Epleslang klarte å gjøre butikk på eplemost, men det var før etikettavgiften kom. I to år trente puddelen Gustav på å bli terapihund – til ingen nytte.

  Publisert 7. oktober 2015
 5. Jusuf overlevde krigen i Bosnia. Som flyktning på Gjøvik fikk han en vill ide, han ville forene fiender i Bosnia til å jobbe sammen. Han bestemmer seg for å bygge verdens største gård med norske kyr i hjembyen. Norske byråkrater var skeptiske men Jusuf gav aldri opp drømmen. Ekteparet Hilde og Geir kunne ikke få barn. De adopterte fire søsken fra slummen i Brasil. Det nye livet skulle bli mer vanskelig og mer fantastisk enn noen av dem skulle forestille seg.

  Publisert 7. oktober 2015
 6. Da Eilèn (35) fikk vite at hun trolig skulle dø fra de to barna sine, tok hun en uvanlig avgjørelse: hun besluttet å erstatte seg selv - med en tyrkisk storfamilie. Marius opplevde å bli forsøkt drept av sin beste venn på Halloween.

  Publisert 7. oktober 2015
 7. Geir Ivar var anonym sæddonor på 80-tallet. Han kan være far til mer enn ti barn som aldri vil kunne finne ham. Her forteller han hva som fikk han til å forstå at han nå må la seg finne, for barnas skyld. Da Leas foreldre ble skilt flyttet pappa i mannskollektiv. Lena og datteren Tora ble satt på sitt livs prøve da Lena fikk alvorlig kreft.

  Publisert 7. oktober 2015
 8. Vidar Svanemyr var en vellykket reiselivssjef som sviktet alle da han løy og underslo penger på jobben. Datteren hans Carmen (8) har sine egne tanker om hva som må til for å kunne tilgi. Guri avskydde tiggere. Helt til hun møtte sin tvillingsjel; tiggeren Elena fra Romania.

  Publisert 7. oktober 2015