Laster...
1. Mistanken
Sesong 1

Seriemorderen i Orkdal

Sesong 1 / 6 episoder

I «Seriemorderen i Orkdal» kaster Jens Christian Nørve og Asbjørn Hansen nytt lys over en av norgeshistoriens mest sensasjonelle drapssaker. I 1983 ble Arnfinn Nesset dømt for å ha drept 22 eldre mennesker på alders- og sykehjemmet han selv var bestyrer på. Drapsmetoden var å sette sprøyter med giften Curacit. Nesset innrømmet først å ha drept 25 mennesker, men trakk senere tilståelsen.

 1. Et knippe sykepleiere i Orkdal mistenker sin egen sjef, syke- og aldershjemsbestyrer Arnfinn Nesset, for å begå drap på pasienter. Men det tar flere år før politiet blir varslet om mistanken, og en etterforskning blir igangsatt. I mars 1983 blir han dømt for 22 drap, i det som var Norgeshistoriens største drapssak. Men hvem er Arnfinn Nesset og hva var det som egentlig skjedde i Orkdal? Krimjournalist Jens Christian Nørve og tidligere kripos etterforsker Asbjørn Hansen kaster nytt lys på saken.

  Publisert 8. januar 2020
 2. 150 pasienter døde på syke- og aldershjemmet i perioden Arnfinn Nesset jobbet som bestyrer. En enorm etterforskning blir satt i gang, men hvordan kom politiet frem til hvem som var drept og hvem som døde av naturlige årsaker? Arnfinn Nesset tilstår flere og flere drap utover våren, samtidig sliter politiet med å finne tekniske bevis som underbygger drapene.

  Publisert 8. januar 2020
 3. Arnfinn Nesset forklarer seg i over 960 timer med avhør og tilstår også drap han ikke kan ha begått. Hadde han begått så mange drap at han gikk i surr, eller ble han presset av politiet til falske tilståelser?

  Publisert 15. januar 2020
 4. Hvordan ble den kristne tobarnsfaren til Norges mest beryktede seriemorder, og hva var hans motiv for å begå drap på sine enge pasienter? To sett med psykiatere kommer inn i saken for å forsøke å finne svar.

  Blir tilgjengelig 22. januar 2020 kl. 03:00
 5. Arnfinn Nesset står tiltalt for 25 drap på pasienter ved Orkdal syke- og aldershjem. Påtalemyndighetene mener de har gode indisier i saken, solide vitneforklaringer og tilståelser. Men i retten trekker Arnfinn Nesset alle tilståelsene og erklærer sin uskyld. Hva var det som skjedde i Frostating Lagmannsrett og hva ligger til grunn for dommen på 22 drap?

  Blir tilgjengelig 29. januar 2020 kl. 03:00
 6. Kom tvilen den tiltalte til gode, eller ble Arnfinn Nesset dømt for drap uten gode nok bevis? Han fikk 21 års fengsel og 10 år sikring men sonet kun 12 år på Ila og Bastøy før han blir en fri mann. Hva kan man lære av saken i dag?

  Blir tilgjengelig 5. februar 2020 kl. 03:00