Laster...
3. I Guds navn
Sesong 1

Norge bak fasaden

Sesong 1 / 9 episoder

Gjennom ni episoder skal Janne Amble og Kadafi Zaman ta deg med inn bak lukkede dører, og møte mennesker som kaster lys på sprekkene i den norske fasaden.

 1. Til vårt rike land kommer stadig flere øst-europeiske arbeidere. Er de vår tids slaver? Kadafi Zaman og Janne Amble utforsker hvilke forhold som egentlig møter dem her, og vi får høre flere historier om arbeidere som hevder seg utnyttet på det groveste av kyniske bakmenn.

  Publisert 25. november 2019
 2. Janne Amble og Kadafi Zaman prøver å finne ut hva som får gutter helt ned i 15-årsalderen til å bli kriminelle løpegutter på Oslos østkant. Vi møter både tidligere gjengmedlemmer, erfarne politifolk, og gutter som hver dag må leve med konsekvensene av valget de har tatt.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 2. desember 2019
 3. Hvor mye vet vi egentlig om de menighetene samfunnet støtter med millioner hvert år? Hvordan er det å være medlem i to av de største kristne menighetene i Norge? Vi får høre historier om blant annet sosial kontroll, pengepress og hvor vanskelig det er å bryte ut.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 9. desember 2019
 4. I Norge lever det mennesker som ble revet bort fra sine biologiske foreldre da de var barn fordi de tilhørte tater- og romanifolket. Over flere tiår ble over 1500 barn plassert på barnehjem og fosterhjem med tvang. Hvordan går det med barna som forsvant i dag?

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 16. desember 2019
 5. 4 av 10 norske kvinner tar abort i løpet av livet. Så hvorfor er et tema som angår så mange likevel så vanskelige å være åpen om? I denne episoden undersøker Janne og Kadafi hva det vil si å ta en abort i Norge. På veien møter de abortmotstandere og forkjempere, og vi blir kjent med en av de mange kvinnene som gjennomfører abort i Norge hvert år.

  Publisert 6. januar 2020
 6. Ifølge PST er ikke den største trusselen for norske borgere lenger terror, men utenlandsk etterretning. Bør vi være bekymret? I denne episoden undersøker Kadafi og Janne hvordan utenlandsk etterretning opererer på norsk jord og vi blir kjent med noen av menneskene som hver dag jobber med å stoppe dem.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 13. januar 2020
 7. Arbeidsledighet, selvmord, rus og kriminalitet. Menn dominerer elendighetsstatistikken i Norge, og enkelte mener at det bare er et spørsmål om tid før vi får en alvorlig skoleskyting i Norge. I denne episoden møter Janne og Kadafi noen av de guttene som har falt utenfor samfunnet vårt. Vi får høre hva isolasjonen har gjort med dem, og hva som skal til for å komme tilbake.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Blir tilgjengelig 20. januar 2020 kl. 03:00
 8. Når skal samfunnets økonomiske hensyn overgå medisinsk gevinst for den enkelte? Kadafi og Janne utforsker et helsevesen som fungerer godt for de fleste, men ikke for dem som er så uheldige å ha en dødelig diagnose myndighetene ikke tilbyr behandling for.

  Blir tilgjengelig 27. januar 2020 kl. 03:00
 9. Hver år prøver flere tusen mennesker å få et nytt liv i Norge, men drømmen om å bli en del av det norske samfunnet får ofte en tragisk slutt. Hva er de menneskelige konsekvensene av en streng og rettferdig innvandringspolitikk? I denne episoden møter Janne og Kadafi noen av de som står midt oppe i dette systemet, og som på ulike måter kjemper om retten til et verdig liv i Norge.

  Blir tilgjengelig 3. februar 2020 kl. 03:00