Laster...
Laster...

Matkontrollen

Sesong 4 / 16 episoder

«Matkontrollen» retter et kritisk søkelys på matvarebransjen, og jobber for å sikre nordmenn trygg og god mat til riktig pris.

  1. Program 1 av 16. I sesongpremieren skal Solveig Barstad & Co. finne ut om fisken i ferskvaredisken er den ferskeste, hvilken norsk fornøyelsespark som har best mat-tilbud, hva som er den beste salamien - og så skal Bent Stiansen vise deg hvordan man steker fisk.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 25. august 2016
  2. Program 2 av 16. Her til lands er det mangel på storfekjøtt. Vi i Norge importerer tonnevis fra Botswana. Solveig Barstad tok turen til Afrika for å se hvordan billig-biffen produseres.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 1. september 2016
  3. Program 3 av 16. Lofoten fiskeburger med ørret og kveite inneholder bare fem prosent kveite. Mesteparten av innholdet er «kvitlaks», eller «vassild», som det egentlig heter. Hvorfor skriver de da ørret og kveite på pakken? Solveig drar til Lofoten for å undersøke.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 8. september 2016
  4. Program 4 av 16. Hvor skitne er handlekurvene og -vognene i butikken? Har vi egentlig bruk for sportsdrikker etter trening? Og hvor godt smaker de ferdige fiskesuppene fra fryse- og kjøledisken?

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 15. september 2016
  5. Program 5 av 16. Går det an å kjenne forskjell på vin til rundt hundrelappen og vin til 250 kroner? «Matkontrollen» setter proffe vineksperter på en stor prøve når de skal blindsmake 40 forskjellige viner. Du får også svaret på om vegetabilsk «melk» er så sunt som man tror.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 22. september 2016
  6. Program 6 av 16. Norske kjederestauranter skryter av «førsteklasses råvarer». Men hva lager de egentlig maten sin av? «Matkontrollen» undersøker om råvarene til Egon, Peppes Pizza og Big Horn Steakhouse er så mye å skryte av. I tillegg tester vi melkesjokoladene fra Freia, Nidar og First Price. Folkets dom er overraskende.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 29. september 2016
  7. Program 7 av 16. Matkontrollen avslører hvor dårlig billig-kjedene er til å rydde vekk gammel mat fra hyllene sine.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 6. oktober 2016
  8. Program 8 av 16. Norway Seafoods har store reklameplakater med «smaken av villfanget torsk». Men er det noe å skryte av, når all torsk i butikken er villfanget? Du får også se hvordan en av de største produsentene produserer babymat på glass, i tillegg til en smakstest av maiskorn på boks.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 13. oktober 2016
  9. Coop har en egen, dyrere produktserie som de kaller «Smak forskjellen». Men er det mulig å smake forskjell på disse produktene og billigere, tilsvarende produkter? «Matkontrollen» har latt over 100 personer få prøvesmake. Og tør Coop smake forskjellen selv?

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 20. oktober 2016
  10. Program 10 av 16. Hvordan er livet for kyllingene som ender opp på middagsbordene våre?

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 27. oktober 2016
  11. Program 11 av 16. Alkoholfritt øl er blitt mer og mer populært, og det finnes nå mange varianter på markedet. Matkontrollen tester fire bestselgere fra dagligvarebutikken, og fire fra Vinmonopolet.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 3. november 2016
  12. Program 12 av 16. Visste du at mesteparten av sukkeret vi nordmenn spiser lages i Danmark? Solveig Barstad reiser for å finne ut hvordan sukkeret fremstilles.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 10. november 2016
  13. Program 13 av 16. Nordmenn har hittil i år drukket aloe vera-drikker for over 18 millioner kroner, og mange drikker det fordi de tror det skal være sunt for kroppen. «Matkontrollen» avslører av drikken kan virke stikk motsatt. «Matkontrollen» tester også noen av de mest populære pastasausene på glass, og ser nærmere på produkter som etterligner kjøtt.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 17. november 2016
  14. «Matkontrollen» retter et kritisk søkelys på matvarebransjen, og jobber for å sikre nordmenn trygg og god mat til riktig pris.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 18. november 2016
  15. Hva er best: tynnribbe eller familieribbe, frossen eller fersk? «Matkontrollen» har svaret, og forteller deg hvilken ribbe du bør kjøpe til jul i år.

    Tilgjengelig til 31. desember 2029Publisert 1. desember 2016
  16. Butikkene bugner av juleprodukter, alt fra julepotetgull til julekaffe. «Matkontrollen» avslører at enkelte av disse produktene er helt like som før de fikk julenavn, men prisen er mye høyere.

    Tilgjengelig til 9. desember 2021Publisert 8. desember 2016