1. Episode 1
Sesong 1

Matkontrollen

Sesong 1 / 16 episoder

Vi nordmenn stoler på de som produserer maten vår, men burde vi det? Vet du egentlig hva du spiser? «Matkontrollen» skal undersøke smak, hygiene og kvalitet, og sjekke om du får det du betaler for. Vi avslører hvordan du blir lurt - og hvem som står bak.

 1. Vi nordmenn stoler på de som produserer maten vår, men burde vi det? Vet du egentlig hva du spiser? «Matkontrollen» skal undersøke smak, hygiene og kvalitet, og sjekke om du får det du betaler for. Vi avslører hvordan du blir lurt - og hvem som står bak.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 22. januar 2015
 2. «Matkontrollen» tester hygienen hos hamburgerkjedene Burger King og McDonalds Særlig ett sted i restaurantene peker seg ut som ekstremt skittent. Du får også se en test mellom frossen og fersk laks fra butikkene, samt svaret på om kaffen hos de store kaffebar-kjedene egentlig er så mye bedre enn kiosk-kaffen.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 29. januar 2015
 3. I over 25 år har Gilde hatt et produkt de har kalt Smårettbacon. Men hadde du kjøpt det om du visste hva det egentlig er? De store butikkjedene kjøper inn frukt og grønt i enorme kvanta. Hvorfor klarer de ikke da å matche prisene til de små frukt- og grøntbutikkene? Går det an å smake forskjell på dyr og billig olivenolje?

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 5. februar 2015
 4. «Matkontrollen» ser nærmere på hvordan Rema 1000 kan love deg middag til under hundrelappen og hvorfor hel pepper i pose koster så mye mer enn pepper på glass. Kjetil Rekdal og Vålerengas A-lag blindtester hvitoster, og så sjekker vi om du kan stole på merkingen på yoghurt som er merket med «uten tilsatt sukker».

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 12. februar 2015
 5. Vi nordmenn spiser mer enn 200 tonn meksikansk mat i uka. Det finnes mange forskjellige tacosett, men prisforskjellene er enorme. Hvilken type smaker best? Kan billigmerkene hamle opp med de kjente merkene Old El Paso og Santa Maria? Mel fra Møllerens har nesten blitt dobbelt så dyrt etter at Norgesmøllene puttet melet i boks. Og så får du en test av øl fra mikrobryggerier i ukens «Matkontrollen».

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 19. februar 2015
 6. Hvordan mat og drikke ser ut kan ha stor betydning for hva vi synes det smaker. «Matkontrollen» lar tre vineksperter teste ti rødviner, men det de ikke vet er at en av dem er en hvitvin med konditorfarge. Du får også se at Findus i 25 år har solgt sin butterdeig uten et gram «butter» - altså smør. Og så tester «Matkontrollen» om det er mulig å mørne en billig-biff og få like godt resultat som det langtidsmørnete du kjøper ferdig i butikken.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 26. februar 2015
 7. En metallspiss havnet i koteletten til en Rema 1000-kunde. Hvordan havnet den i kjøttet? Fersk pasta med pinjekjerner, soltørkede tomater og ricotta-ost kan høres fristende ut, men vet du hvor ekstremt lite av hovedingrediensene produktene egentlig inneholder?

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 5. mars 2015
 8. Er nøtteskåla alle forsyner seg av en bakteriebombe? Fører dobbeltdipping til bakteriespredning? «Matkontrollen» tester bakteriemyter, og ser i tillegg nærmere på bærinnholdet i ulike typer syltetøy og gir deg sannheten om appelsinjuicen. Og visste du at insekter er vanlig innhold i forskjellige typer mat?

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 12. mars 2015
 9. Poteter, salt og fett. Pommes frites er ikke kjent for å være slankemat, men du gjetter neppe hva McDonalds dypper pommes fritesen i før den serveres på restaurantene. Noen matprodukter er så berømte at de blir stående som nasjonale symboler, men av og til kan synet bedra. Christiania Glasmagasin selger dyrt syltetøy på Norgesglass - fra Polen. Du får også se om proteinpulver blir til muskler eller om det går rett i do - og om de negative sidene ved «klemmeposer» med småbarnsmat.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 19. mars 2015
 10. Hvor lite fisk kan man ha i fiskekaker og likevel kalle produktet nettopp fiskekaker? «Matkontrollen» sjekker også om man må kaste all mat som har fått mugg på seg, eller om det er trygt å skjære bort. Her får du også tips om hvordan du enkelt kan spare både miljøet og lommeboka, sett i lys av at en familie kaster over 40 kilo frukt og grønnsaker i året. Og vent med å handle inn til påske til du har sett «Matkontrollen». Her får du nemlig tester av både grillpølser, tomatketchup og kakao.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 26. mars 2015
 11. Leverpostei og pølser er blant matvarene som inneholder hodekjøtt av svin eller storfe. Men hva er egentlig hodekjøtt? Er det hjerne, moste øyne og lignende? «Matkontrollen» gir deg svaret. I tillegg avliver kokk Trond Svendgård matmyter. Svendgård mener også at mat kan påvirke følelsene våre, og viser oss nye triks som kan sette fart på driftene.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 9. april 2015
 12. I butikken finner vi mange ulike typer drikke som ser sunnere ut enn brus. Men hvor sunne er de egentlig? Du får også se at forbrukere føler seg lurt av Bamas esker med ferdige wraps. «Matkontrollen» tester i tillegg kokkekniver og lærer deg hvordan du best tar vare på kniven din. Og hvilke dyr tror du egentlig at du får i elgkarbonadene dine? Elg er nemlig ikke det eneste dyret.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 16. april 2015
 13. Kylling- og svinekjøtt i strimler er blitt populære produkter. Men vet du at du nesten aldri får den mengden du betaler for? Se også «Matkontrollen» sine tester av billig-øl og tomater på boks. Og så får du svaret på om Kims' påstand om at du kan nyte deres Crisp-chips med litt bedre samvittighet holder vann.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 23. april 2015
 14. Test av ny Grandiosa, forskjellige kaffe-typers effekt på kolesterolet, halal-kjøtt solgt som vanlig kjøtt og en test av årets nyheter på is-fronten er sakene du får mer om i «Matkontrollen».

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 30. april 2015
 15. Spiser du frokostblanding? «Matkontrollen» har tatt en nærmere kikk på ti frokostblandinger som alle virker sunne ved første øyekast. En av dem har et sukkerinnhold tilsvarende 48 sukkerbiter i pakken.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 7. mai 2015
 16. I vårsesongens siste utgave av «Matkontrollen» får du mer om disse sakene: Er fullkornsprodukter nødvendigvis sunnere enn andre? Hvorfor er det så store prisforskjeller på reker? Smaker dyrt snop og snacks bedre enn billig? Og så blir det bake-test, hvor ferdigposer testes mot hjemmelaget.

  Tilgjengelig til 31. desember 8999Publisert 14. mai 2015