Laster...
1. Den gode herden
Sesong 1

Halvveis til himmelen

Sesong 1 / 8 episoder

Albin drømmer om å revolusjonere kirken og gjøre den viktig for vanlige folk igjen. Men det er ikke så lett å endre på ting i Östra Nöbberup.

 1. Albin begynner i sin nye jobb som pastor i den lille byen Östra Nöbberup i Skåne. Han ønsker å revolusjonere kirken og innføre nye, moderne ideer, men blir møtt med skepsis. Ting blir heller ikke særlig bedre etter den første eksotiske gudstjenesten.

  Publisert 1. juli 2015
 2. Antall besøkende i kirken har minsket katastrofalt etter at Albin kom, og nå må noe gjøres. Albin og Fanny går ut og banker på dører i et forsøk på å tiltrekke seg folk til kirken. Jan prøver å overbevise Kirkerådet om at Albin er uegnet som prest.

  Publisert 1. juli 2015
 3. Påsken nærmer seg og Jan planlegger årets vandring til Golgata, hvor han og de andre ansatte skal bære et stort kors gjennom byen. Når Albin forteller at han tenker å ta over gudstjenesten på Langfredag blir Jan bekymret. Han vil ikke at Albin skal gjøre om årets viktigste kristne dag til et sirkus.

  Publisert 1. juli 2015
 4. På grunn av kirkens dårlige økonomi får Albin i oppdrag av Bengt-Åke å gi sparken til noen av de ansatte. Dette passer dårlig for Albin med tanke på hans preken om å sette menneskeverdet foran penger. Vaktmester Hugo mistenker at noen satanister herjer på kirkegården.

  Publisert 1. juli 2015
 5. Kirken får besøk av en prost fra Lund erkebispedømme som skal kontrollere at alt er som det skal være. Det viser seg at prosten er Albins ekskone Karin. Albin får forhåpninger om at det skal løse alle hans problemer, og når Karin ønsker å snakke med ham om noe personlig tolker han det som at hun vil ha ham tilbake.

  Publisert 1. juli 2015
 6. Det er tid for årets store kirkebasar og Albin besøker byens syklubb. Den konservative lederen Evy har ikke mye til overs for Albin og hans moderne metoder, og de to har vanskelig for å dra i samme retning. Når Albin i tillegg ikke smaker på Evys prisvinnende kake er det like før begeret renner over.

  Publisert 1. juli 2015
 7. Albin støter på et utdrikningslag hvor en av kvinnene, Maggan, flørter hemningsløst med ham. Neste morgen våkner Albin opp sammen med Maggan i senga. Senere den dagen leder Albin og Jan kirkens ekteskapsrådgivning, og plutselig dukker Maggan opp sammen med mannen sin.

  Publisert 1. juli 2015
 8. En rektor vil avholde skoleavslutning i kirken på én betingelse, at seremonien ikke inneholder noen religiøse innslag. Det har Albin vanskelig for å akseptere. Samtidig får han tilbud om en ny jobb som sjef for en stor hjelpeorganisasjon i Afrika.

  Publisert 1. juli 2015