FavoriteToggle icon. Adds or remove asset to favorite feedPlayPlay a trailer from this asset
Play
9. Program 9
Sesong 8

En bit av Norge

    Sesong 8 / 9 episoder

    Sesong 8

    Andreas Viestad tar med seerne på en nye reiser gjennom mat-Norge. Fra de ytterste øyer, til de høyeste fjell oppdager han unike norske råvarer og tradisjoner, og kommer med smarte triks, servert med en stor dose humor.

    1. Episode 1 av 9. Verdens vakreste togreise, har den blitt kalt. Andreas reiser med tog fra Bergen til Oslo. En tur gjennom Norges hjerte som byr på en ny vri av den tradisjonelle reisematen.

      Tilgjengelig til 31.12.2024Publisert 22.04.2016
    2. Episode 2 av 9. Hvis ikke Bulandet var laget i stein, ville det blåst bort. Her i havgapet finnes en stor rikdom, både av fisk og av framtidas superfood – tang og tare. Andreas utforsker smakene av Norges folkelige nasjonalfisk.

      Tilgjengelig til 31.12.2024Publisert 22.04.2016
    3. Episode 3 av 9. Skrova i Lofoten er et beintøft og unikt fiskerisamfunn. Her skal Andreas tilberede en fancy grilla laks med brent purre, syltet laks, et kjempegodt pålegg og alt som ikke blir brukt fra hode til halen havner i en fiskesuppe.

      Tilgjengelig til 31.12.2024Publisert 22.04.2016
    4. Episode 4 av 9. Hva er den ekte norske jula? Andreas besøker Hoel gård på Nes og serverer hjemmelaget gløgg med mandler og rosiner, sylte av presset svinekjøtt og smaksetter en ovnsbakt skinke med julens krydder. Han avslutter med sin egen favoritt - helstekt and i rotesseri.

      Tilgjengelig til 31.12.2024Publisert 22.04.2016
    5. Episode 5 av 9. Hva gjorde vikingene når de ikke plyndret og herjet? Andreas seiler til Lofoten i deres kjølvann. På menyen står både tørrfisk, okseribbe og ikke minst en fargesprakende byggotto med rødbete og ost fra Aalan gård.

      Tilgjengelig til 31.12.2024Publisert 22.04.2016
    6. Episode 6 av 9. Andreas spiser nordover på verdens vakreste kystreise. Norskekysten er et eldorado av gode råvarer. Andreas leker seg også med smakene fra grensetraktene til Russland, når han lager pelmeni – en slags sibirsk ravioli fylt med reinsdyrkjøtt fra Finnmark.

      Tilgjengelig til 31.12.2024Publisert 22.04.2016
    7. Episode 7 av 9. Andreas er om bord på Hurtigruten. Han besøker fjellene i Nord-Norge og tilbereder kongekrabbe i en lavvo. Mer moro i snøen blir det med hundespann og snøhotel i Kirkenes, hvor han avslutter med en ”chili-hot” varm sjokolade toppet med hjemmelagde marshmallows.

      Tilgjengelig til 31.12.2024Publisert 22.04.2016
    8. Episode 8 av 9. Andreas utforsker tradisjonelle oppskrifter langs Raumabanen. Sekkjepåse, mjukbrød med morr og svele høres traust ut, men i virkeligheten er det skjulte deler av en norsk nasjonalskatt.

      Tilgjengelig til 31.12.2024Publisert 22.04.2016
    9. Episode 9 av 9. Andreas reiser nord for Polarsirkelen med tog fra Trondheim til Bodø. Han fisker i Namsen og griller laks på elvebredden. På fjellvidda i nord lager Andreas kjøttboller av reinsdyrkjøtt. På endestasjonen i Bodø står arktisk biff på menyen.

      Tilgjengelig til 31.12.2024Publisert 22.04.2016

    Fungerer nye TV 2 Sumo for deg?Gi oss gjerne entilbakemelding